25 oktober 2022

Sandra, 60 jaar, werkt al sinds 2002 bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De in Steenwijk woonachtige specialistisch verpleegkundige, werkt voor de vakgroep Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Ze heeft zich vanaf het prille begin met deze vorm van thuiszorg mogen bezig houden. “Als voormalig verpleegkundige en teamleider van een verpleegafdeling neurologie, heb ik sinds begin 2000 met ZONL deze vorm van zorg mogen opzetten in deze regio. Dat is heel bijzonder.”

Vroeger

“Eind jaren 90 kwam er veel meer aandacht voor behandeling in de acute fase van patiënten met een beroerte. Ik mocht toen meedenken en helpen met het opzetten van een ‘stroke kamer’ in het ziekenhuis”, vertelt Sandra. “Daarna maakte ik de overstap naar ZONL. Door te netwerken bij diverse zorgorganisaties als ziekenhuizen, revalidatieklinieken, verpleeghuizen en huisartsen kregen we langzaam aan naamsbekendheid. Dat is nu uitgegroeid tot de goed lopende vakgroep Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), waar ik samen met mijn collega’s Sonja Lenstra en Saskia Swart, cliënten zie die thuis wonen met NAH.”

“Ik kan inmiddels heel veel momenten en ervaringen benoemen die ik nooit meer zal vergeten. Wat ik persoonlijk een mooi voorbeeld vind, van zeer kort geleden, is toch wel dat ik gebeld werd door een cliënt waar ik 10 jaar geleden diverse huisbezoeken heb gedaan. Ze hadden zich mij herinnert.  De cliënt gaf aan dat er weer diverse dingen spelen die met zijn NAH te maken hebben en hij zou graag willen dat ik weer eens langs kwam. Dat is toch een mooi compliment voor ons werk.”

Mijn baan

“De liefde voor de neurologie is gegroeid tijdens mijn opleiding in het ziekenhuis”, vertelt Sandra. “Er is veel wat je voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel kan doen in de vorm van advisering en informatievoorziening.  Ook vind ik het fijn om ondersteuning te bieden die kan helpen in het verwerken, het kunnen omgaan met alle veranderingen, die op iemand afkomen na een beroerte. Je helpt iemand letterlijk het ander leven waar ze ineens in zitten, aan te kunnen.”

“Mijn functie is eigenlijk wel een goed voorbeeld van hoe je carrièrepad bij ZONL kán zijn. Als ZONL er potentie in ziet krijg je de mogelijkheid om iets verder uit te bouwen. Het vertrouwen wat ik kreeg (en krijg) zorgde ervoor dat wij nu super mooie zorgverlening hebben ontwikkeld. Ik ben nog elke dag dankbaar dat ik mijn passie voor de neurologische zorg, nu in de thuiszorg mag voortzetten!”

Meer informatie 

Heb je vragen over het werk als gespecialiseerd verpleegkundige aan Sandra? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Sandra & ZONL’. Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep. 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken