Sollicitatieprocedure

Wij vinden het belangrijk dat elke sollicitant dezelfde kansen krijgt en zich serieus genomen voelt. Daarom volgen wij de NVP sollicitatiecode. Bereid je voor op jouw sollicitatie en lees welke algemene stappen we in élke sollicitatieprocedure samen doorlopen. Als we hiervan afwijken, vermelden we dit al bij de vacature of tijdens de uitnodiging voor het gesprek. We bereiden je graag goed voor en zijn transparant over wat je kunt verwachten. 

Alle stappen in onze sollicitatieprocedure

1
Solliciteren

Via onze website solliciteer je naar openstaande vacatures. In het sollicitatieformulier vragen wij je om enkele persoonlijke gegevens en soms naar jouw CV en motivatie. Na het versturen van je sollicitatie, krijg je automatisch een bevestiging per e-mail. Heb je deze bevestiging niet ontvangen: controleer dan jouw ongewenste e-mail of spam-map. Heb je daar ook niks ontvangen, neem dan voor de zekerheid contact op met onze collega's

2
Selectie

Op basis van de informatie die we van je krijgen, per cv en motivatiebrief of per telefoon, bepalen we of er een match is tussen jou en het vacatureprofiel. We doen ons uiterste best om je snel te laten weten of je uitgenodigd wordt voor een gesprek. Na de sluitingsdatum van de vacature nemen we uiterlijk binnen 2 weken contact met je op. 

3
Sollicitatiegesprek

Als je wordt uitgenodigd voor het gesprek, ontvang je voorafgaand een uitnodiging waarin de datum, het tijdstip, de locatie en de gesprekspartners worden vermeld. Tijdens het sollicitatiegesprek krijg je de mogelijkheid om meer te weten te komen over Zorggroep Oude en Nieuwe Land, de afdeling, het team en de functie. Tegelijkertijd vormen jouw gesprekspartners een idee of jij geschikt lijkt voor de functie. Kom je op gesprek en verloopt dat voor ons allebei naar tevredenheid, dan volgt vaak een tweede gesprek. Daarbij zitten weer andere mensen rond de tafel, die met een frisse blik bekijken of jij onze nieuwe collega gaat worden. 

4
(Externe) assessments

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Als dit van toepassing is op de vacature waarop jij solliciteert, vermelden we dit al in de vacaturetekst. Soms vindt er een extern assessment plaats, waarbij we jouw gegevens dan delen met een extern assessmentbureau. De resultaten van een dergelijk assessment worden gedeeld en teruggekoppeld aan jou. Alleen wanneer jij besluit om die met ons te delen, worden de resultaten ook inzichtelijk voor onze collega's.

5
Feedback

Naar aanleiding van het solliciatiegesprek ontvang je persoonlijke feedback over de uitkomst van het gesprek. Dit doen we zowel bij een positieve als een negatieve beslissing. Ook bevestigen we ons besluit schriftelijk.

6
Inwinnen van referenties

Na je gesprek(ken) winnen we referenties over je in en controleren we of je alle benodigde diploma's en, indien nodig, een geldige BIG-registratie hebt. Voor de referenties vragen wij je vooraf toestemming te geven om deze te mogen inwinnen. Deze informatie beperkt zich tot hetgeen direct verband houdt met de vacature.

7
Indiensttreding

Samen met de leidinggevende bereik je overeenstemming over je salaris, werkdagen en de startdatum. Daarna volgt de indiensttredingsprocedure en ga je echt van start. Lees hier meer over het indiensttredingsproces. 

 

We wensen je heel veel succes én plezier met jouw sollicitatie.

Klachten over jouw sollicitatieprocedure?

Ben je niet tevreden over je sollicitatieprocedure of heb je een klacht? Wij horen graag van je. Neem contact op met onze personeelsadministratie via: personeelszaken@zorggroep-onl.nl. 

Wij handelen jouw klacht af volgens de richtlijnen van de NVP-sollicitatiecode

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken