Jennifer & ZONL | Zorggroep Oude en Nieuwe Land

8 november 2022

Jennifer, 42 jaar, werkt sinds 1999 bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De uit Emmeloord afkomstige verzorgende IG wilde vroeger altijd al ‘zuster’ worden. Óf Juf. Het werd dus toch een baan in de zorg. “Ik heb niet alleen de Mdgo-VZ opleiding gedaan, maar óók de nieuwe VIG-opleiding.”

De kleine dingen

“Ik koos voor deze richting omdat ik wel wist dat ik in de zorg wilde werken”, vertelt Jennifer. “Dat voelde ik gewoon. Na mijn stage in de ouderenzorg was ik verkocht! Ik vond en vind het nog steeds dankbaar werk en vond het leuk dat geen dag hetzelfde is. Je kan écht iets voor iemand betekenen.”

“Zo was er een meneer die ik altijd ‘nat’ mocht scheren, in plaats van met een scheerapparaat. Als zijn vrouw dan kwam, zag ze vaak dat ik geweest was. Ze vertelde dan iedereen: ‘Jennifer is geweest, want mijn man is zo keurig geschoren’. Toen deze meneer overleed, kreeg ik het speciale verzoek om hem nat te scheren. Zijn vrouw wilde dat graag. Dat heb ik natuurlijk gedaan. Op zulke momenten besef je des te meer hoe belangrijk kleine dingen voor cliënten en familie kunnen zijn.”

De VVAR

“Ik heb een hele leuke baan”, vertelt Jennifer. “Naast mijn werk als verzorgende IG, ben ik ook lid van de VVAR, de Verzorgende en Verpleegkundige Adviesraad van ZONL. Hier werk ik samen met collega’s uit verschillende teams en leer ik veel mensen kennen. Het werk is leerzaam en we vullen elkaar vanuit onze eigen disciplines goed aan.”

“De VVAR wil invloed uitoefenen op processen en ontwikkelingen binnen ZONL. We vertegenwoordigen de verzorgende IG en verpleegkundige beroepsgroep. We hebben een ontwikkelende, adviserende en stimulerende rol en zetten ons in om wetenschappelijk onderzoek binnen ZONL te stimuleren. Daarnaast proberen we ook contacten b uiten de organisatie te onderhouden om ook kennis en ervaringen op te doen. Ik leer heel veel bij de VVAR”, vertelt Jennifer. Ik vind het vooral ook fijn om iets te kunnen betekenen voor mijn collega’s. Ik heb vier jaar de tijd om mijn invloed uit te oefenen. Daarna zou ik nog een keer herkozen mogen worden. Laten we hopen dat dat gebeurd.”

Meer informatie 

Heb je vragen over het werk als verzorgende IG en VVAR-lid aan Jennifer? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Jennifer & ZONL’. Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep. 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken