11 oktober 2022

Gerda, 55 jaar, werkt al zo’n 35 jaar bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De uit Ens afkomstige verpleegkundige wilde vroeger altijd al in de zorg werken. “Mijn pake en beppe woonden in Golfslag, mijn ouders deden er vrijwilligerswerk en ook ik kwam er dus van jongs af aan. Ik wist dus altijd al waar ik wilde werken en wat ik wilde doen!”

Golfslag

“Als kind op de basisschool wilde ik schoolpostzegels verkopen in Golfslag”, vertelt Gerda. “Dan kon ik trappen lopen, want die hadden we thuis niet. Ik ging langs bij mijn pake en beppe en bij alle buren daar. We woonden toen naast Golfslag en tijdens mijn opleiding MDGO VZ (red: voorloper van de opleiding tot Verzorgende IG) begon ik als 18-jarige ook mijn stage daar. Ruim 20 jaar heb ik als verzorgende in Golfslag mogen werken.”

“Inmiddels draai ik dus al even mee bij ZONL. Zo begeleide ik laatst een stagiaire die me de groeten deed van haar moeder. Toen haar moeder haar kwam ophalen, bleek ook zij mijn stagiaire te zijn geweest…in Golfslag! De polder is niet groot, dus dit gebeurd me regelmatig. Het is leuk dat de herinnering aan Golfslag zo levendig blijft.”

De zorg en mijn leven

“Toen ik begon met werken had ik een contract voor 40 uur per week, net als iedereen”, zegt Gerda. “Dat is nu niet meer. De jongere collega’s krijgen soms met pijn en moeite een contract van 24 uur. Ook zijn er collega’s die niet meer fulltime willen werken. Het is heel anders dan vroeger. Toch heb ik mijn werk en mijn leven altijd goed kunnen combineren. Dat vind ik zo mooi aan mijn baan bij ZONL. Toen ik kinderen kreeg bijvoorbeeld, had ik behoefte aan een avondcontract. ZONL was enorm coöperatief om zich aan te passen aan mijn leven. Toen ik later weer meer wilde werken, was dat ook geen probleem.”

“Inmiddels werk ik alweer een heleboel jaar in verpleeghuis Talma hof in Emmeloord. Ik vond het begeleiden van stagiaires altijd heel mooi om te doen. Maar toen kwam de opleiding Verzorgende IG en kon en mocht ik ze niet meer alles leren. Ik besloot dus dat ik terug naar school wilde en óók die opleiding wilde volgen. Toen ik eenmaal begon, was ik niet meer te stoppen en heb ik alles gedaan wat ik kon doen. Nu ben ik Hbo verpleegkundige. Ik kan nog wel even mee bij ZONL. Het is écht een fijne plek om te werken.”

Meer informatie 

Heb je vragen over het werk als verpleegkundige aan Gerda? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Gerda & ZONL’. Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep. 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken