13 juli 2023

Eline, 22 jaar, heeft vanaf februari 2023 stage gelopen bij het team Werving, Selectie en Arbeidsmarktcommunicatie, onderdeel van P&O. De in Lemmer woonachtige studente, studeerde Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Groningen en studeerde daarvan net na haar stage af. “Tijdens mijn bachelor heb ik geen stage gelopen. Ik wilde erg graag praktijkervaring opdoen op het gebied van communicatie en koos er daarom voor om op zoek te gaan naar een leuke stage. Bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) kon ik de opgedane kennis vanuit mijn opleiding, toepassen in de praktijk.”

Mijn eerste dag

“Mijn onthaal bij ZONL was gelukkig heel warm. Al voordat ik begon, lag er een kaartje op de deurmat om me welkom te heten. Ik heb de eerste dag de collega’s op de kamer leren kennen en ben voorgesteld aan iedereen die we tegenkwamen op de gang. We kregen een rondleiding door het pand  en ik ontmoette de andere stagiaires die bij de Ondersteunende Diensten van ZONL aan de slag gingen. Ik had een rustige eerste kennismaking met het werken op kantoor en kreeg uitleg over verschillende systemen. Zo had ik een rustige kennismaking met het werken op kantoor en voordat ik het wist, zat de eerste dag erop.”

“Ik zal mijn eerste dag nooit meer vergeten”, vertelt Eline lachend. “Het was 17.00 uur en tijd om naar huis te gaan. Een collega vroeg me ‘Weet je de weg terug het pand uit?’ en ik zei natuurlijk heel stoer dat dat wel goed moest komen. Direct daarna liep ik de verkeerde kant op onze kamer uit en hebben we heel hard gelachen toen ik hoorde ‘Nee, andere kant op’. Met het schaamrood op m’n wangen nam ik die dag dus twee keer afscheid van m’n collega’s, toen ik wéér langs de kamer liep…naar de uitgang.”

Ik mocht kiezen

“Vooraf aan mijn stage had ik, voor mezelf, leerdoelen genoteerd en besproken met de begeleiders van de universiteit en ZONL. Binnen de stage wilde ik graag meewerken én ik wilde een onderzoek doen. Ik kreeg overal de ruimte voor en heb met mijn onderzoek écht een bijdrage geleverd aan de organisatie. Ik heb namelijk een advies geschreven over de insteek van vacatureteksten op doelgroepniveau, aan de hand van persona’s die we ontwikkelden voor de arbeidsmarktcampagne. Het was een enorm mooi onderzoek, waarin ik leerde om de tekst op te bouwen langs de elementen die interessant zijn voor een bepaalde doelgroep, met als doel de vacature informatie aan te scherpen en de verschillende doelgroepen beter te informeren over de mogelijkheden die wij bieden.”

“Regelmatig kreeg ik de vraag: ‘En, ben je nog dingen aan het doen die bijdragen aan je leerdoelen? Vind je het nog leuk? Leer je nog genoeg?’. Ik moest dan vaak lachen, maar het gaf ook aan hoe mijn stagebegeleider de focus had op het succes van mijn stage. Ik moest het leuk vinden, ik moest genoeg leren en ik mocht daarin zelf dus veel keuzes maken”, vertelt Eline. “Vergaderingen die voor mijn ontwikkeling geen meerwaarde hadden, mocht ik overslaan. Mijn telefoonangst heb ik overwonnen en wat heb ik veel geleerd van al die collega’s die éven snel wat kwamen vragen in kantoor en waar ik dan top of mind een antwoord aan moest geven.”

Werken in de zorg

“Ik was nog niet bekend met het werken in een zorgorganisatie. ZONL is groot en het duurt soms even voordat er een besluit genomen is. Daar moest ik soms even aan wennen”, zegt Eline. “Ik heb wel het gevoel dat we ons enorm nuttig maken op kantoor, om voor de samenleving goede zorg mogelijk te maken. Dat is fijn.”

“Deze stage heeft mij veel gebracht. Ik heb geleerd hoe een communicatiebaan er in de praktijk uitziet en ik heb mezelf kunnen ontwikkelen. Ik leerde meer te durven en uit mijn comfortzone te stappen. Ik gaf presentaties en mensen keken naar mij voor antwoorden op hun vragen. Ik heb tijdens deze stage echt kunnen ervaren wat ik met mijn theoretische opleiding in de praktijk kan. Dat is toch enorm waardevol?!”

Meer informatie 

Er is ruimte voor een stagaire Marketing & Communicatie (hbo of wo). Bekijk de vacature hier. Heb je vragen over de stagemogelijkheden bij de Ondersteunende Diensten van ZONL? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: stagebij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Stagelopen bij ZONL’. 

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL stage komen lopen? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droomstage beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe stagevacatures bij ZONL.
 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken