24 juli 2023

Ricky, 22 jaar, was student bedrijfskunde aan Hogeschool Windesheim, toen hij een afstudeerstage deed bij het innovatieplatform van ZONL. Inmiddels mag hij zichzelf bedrijfskundige noemen, want zijn afstudeeropdracht is goedgekeurd en het felbegeerde diploma is op zak! 
“Als laatstejaars student mocht ik op zoek naar een afstudeer- of onderzoeksstage”, vertelt Ricky. “Via een docent aan Windesheim, die het vak innovatie doceerde, leerde ik de stageplek kennen. Ik hoorde dat ZONL een innovatieplatform had opgericht, wat aansloot bij mijn wens om in deze richting af te studeren.”

Innovatieplatform

“Het innovatieplatform bestaat uit een vaste groep collega’s uit verschillende bedrijfsonderdelen van de organisatie. Binnen het platform bekijken ze samen welke innovatieve wensen en ideeën er zijn en welke passend zijn voor implementatie bij ZONL. Maar ook knelpunten in het dagelijks werk of andere innovatieve ideeën, worden door het innovatieplatform in behandeling genomen”, legt Ricky uit. “Mijn opdracht was om nader in te zoomen op het platform en de gekozen werkwijzen. Worden de resultaten behaald, zijn de gekozen werkmethoden effectief en zijn er aanvullende werkmethoden aan te bevelen? Daarbij heb ik ook een algemeen advies mogen geven om de werking van het innovatieplatform te verbeteren, waar mogelijk.”

Werken in ‘de zorg’

“Het was mijn eerste keer in een zorgorganisatie”, vertelt Ricky, “dus ik had nog geen idee wat ik kon verwachten. Ik werd de eerste dag warm ontvangen en alles was goed geregeld. Tijdens mijn stage kreeg ik, net als de andere stagiaires, voldoende verantwoordelijkheid en vrijheid. Echt inwerken kon niet, want ik had geen meewerkstage en ben gewoon snel met mijn onderzoek begonnen.”

“Toch ben ik tijdens mijn onderzoek bij een aantal locaties op bezoek geweest. Ik maakte kennis met de collega’s daar en nam enquêtes af. Ik vond het leuk om zo de koppeling te zien tussen de theorie en praktijk. ‘Zorg’ ging zo meer voor mij leven, dan als ik alleen maar op kantoor had blijven zitten. Daar zitten dan wel heel praktisch alle afdelingen naast elkaar, maar er wordt weinig zorg verleend.”

Vanaf morgen

“En nu ga ik de arbeidsmarkt op. Ik heb altijd veel ambities gehad, maar weet nog niet precies wat ik nu ga doen. Ik zou wel als consultant willen werken óf als officier bij defensie”, vertelt Ricky. Ik kijk in elk geval terug op een leerzame afstudeerstage, waarbij ik ook tijdens gewone vergaderingen met de collega’s uit het team nog van toegevoegde waarde kon zijn. Ik raad het iedereen die deze studie doet aan, om ZONL als stagewerkgever te overwegen. Het is een goede organisatie om alle aspecten van een grote non-profit organisatie te zien.”

Meer informatie

Heb je vragen over de stagemogelijkheden bij de Ondersteunende Diensten van ZONL? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: stagebij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘stagelopen bij ZONL’.

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen stage lopen? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droomstage beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe stagevacatures bij ZONL. 
 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken