3 augustus 2023

Sam, 22 jaar, heeft vanaf februari 2023 stage gelopen bij team Werving & Selectie, onderdeel van P&O. De in Vollenhove woonachtige studente, studeerde HRM aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. “Aan het begin van mijn stage had ik het beeld dat je op de P&O afdeling niet heel veel te maken had met de zorg zelf. Uiteindelijk moet je toch wel het een en ander weten over de zorg, want nieuwe medewerkers die je spreekt hebben veel vragen. Gelukkig pik je dit snel op. Het is een mooie branche!”

Informeel

“Wat me opvalt aan het werken bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land, is hoe informeel iedereen met elkaar omgaat”, vertelt Sam. “Iedereen is ook zo open en vrolijk. Ik kan altijd heel hard lachen met iedereen van ons team. Dat maakt het een bijzondere werkplek. Voordat ik aan mijn stage begon, had ik bijvoorbeeld al een kaartje thuisliggen van het team. Dat vond ik écht een leuk gebaar. Ook waren er meer stagiaires op de afdeling, die ik op mijn eerste dag direct allemaal leerde kennen.”

“De eerste twee weken heb ik de kat wat uit de boom gekeken, maar al snel kreeg ik mijn eigen taken. Ik plaatste vacatures, handelde de reacties af en sprak veel vacaturehouders en leidinggevenden. Natuurlijk sprak ik daardoor ook heel veel sollicitanten en nieuwe medewerkers, waar ik arbeidsvoorwaardengesprekken mee voerde. Met alle vakantiekrachten die we moesten werven, hadden we het heel druk. Ik voerde zelf de regie over dit proces en kreeg het vertrouwen om dit goed uit te voeren.”

Stagedoelen behaald

“Een van mijn stagedoelen was om wat meer initiatief te tonen”, licht Sam toe. “Ik heb hier tijdens mijn stage goed aan kunnen werken. Ik merkte dat het ook steeds beter ging en kreeg goede feedback van collega’s en mijn stagebegeleider. Ook van school kreeg ik een aantal opdrachten mee. Daarvoor kreeg ik tijdens mijn stage-uren genoeg tijd om die uit te voeren. De financiële opdracht die ik kreeg, heb ik in overleg met het team uitgevoerd. Ik mocht, na een salarisverhoging, een nieuw financieel plaatje schetsen, zodat we dit konden verantwoorden aan het managementteam. Als persoon ben ik heel erg gegroeid tijdens mijn stage.”

“Ik zou ZONL, en zeker het kernteam Werving & Selectie, aanbevelen aan medestudenten. Je leert hier veel en je krijgt best veel ruimte om mee te denken, ook buiten je eigen stageopdracht om. Iedereen van team P&O wil je vragen altijd beantwoorden, want je merkt dat ze gewend zijn om stagiaires te begeleiden. Ik weet niet zeker of ik straks weer in een zorgbedrijf wil werken, maar ik vind het wel heel dankbaar. Ik weet in elk geval zeker nu dat ik graag voor een non-profit wil werken. Het is fijn als het niet om winst gaat, maar om het toevoegen van waarde!”

Meer informatie

Heb je vragen over de stagemogelijkheden bij de Ondersteunende Diensten van ZONL? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: stagebij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘stagelopen bij ZONL’.

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen stage lopen? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droomstage beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe stagevacatures bij ZONL. 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken