3 augustus 2023

Dominique, 23 jaar, heeft vanaf februari 2023 stage gelopen bij het team Huisvesting. De in Noordscheschut woonachtige studente, studeerde bedrijfskunde aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. “Mijn afstudeeropdracht gaat over ‘duurzaamheid bij ZONL’. Dat gaat verder dan huisvesting, want ook acht woonzorglocaties van ZONL zijn hierbij betrokken. Ik kon zo mooi laten zien wat ik de afgelopen 3,5 jaar geleerd heb op school.”

Ontvangst en afscheid

“Ik werd goed ontvangen bij ZONL. Mijn eerste stagedag begon met een lunch in de kantine met het team van Huisvesting. Mijn stagebegeleider en ik hebben een rondje door het hele gebouw gelopen en ik werd voorgesteld aan de collega’s. Het was erg fijn om niet alleen een beeld te krijgen van de eigen afdeling, maar ook gelijk van alle andere afdelingen. Ongeveer een week later ontmoette ik alle andere stagiaires die bij de ondersteunende diensten rondliepen. De eerste paar weken kwam ik af en toe nog onbekende collega`s tegen, maar iedereen stelde zich direct voor.” 

“Het leukste moment, was mijn laatste dag. Ons afscheidsmoment viel samen met de zomerborrel die georganiseerd werd op het zorgkantoor in Steenwijk. Vanuit allerlei teams kwamen mensen samen in de ‘binnentuin’ om gezellig te borrelen en te kletsen. Er was een dankwoord voor alle afscheidnemende stagiaires én we speelden een muziekbingo. Dat maakt het werken op kantoor toch wel erg gezellig.”

Passend bij mij, passend bij ZONL

“Ik heb een aantal gesprekken gevoerd over het definiëren van de afstudeeropdracht. Hierbij werden mijn inbreng en ideeën erg gewaardeerd. Ik wilde namelijk ZONL ook erg graag leren kennen, voordat ik echt onderzoek ging doen. Het doel was om mijn opdracht echt passend te maken voor deze organisatie. Ik heb me in het begin dus vooral georiënteerd en kreeg de ruimte om processen, teams en verschillende collega’s te leren kennen.”

“Een van de speerpunten van ZONL is om in 2025 duurzaam te werken, in te kopen en aandacht te hebben voor een duurzame arbeidsmarkt. Mijn onderzoek ging over hoe we minimaal aan de wet- en regelgeving kunnen voldoen op de woonzorglocaties, hoe we dit kunnen borgen en welke stappen we moeten zetten vanaf 2025. Ik kon dus echt iets bijdragen aan de doelen die ZONL beschrijft in haar strategische koers."

Werken in de zorg

“ZONL voelt echt als een veilige werk- en leeromgeving. Ik denk dat de flexibiliteit, de ruimte die ik krijg als stagiair en de waardering die ik krijg voor mijn eigen inbreng, ZONL echt een goede stagewerkgever maken. Het is een warm bedrijf met vriendelijke mensen, op welke locatie je ook komt. Ik kreeg heel veel ruimte om te werken aan mijn ontwikkeldoelen en ik had wekelijks minstens één vast moment die ik kon gebruiken voor afstemming of feedback met mijn stagebegeleider. Dat maakt het écht warm. Daarom kies ik ook steeds voor de zorg. Het is een mooie branche.”

Meer informatie

Heb je vragen over de stagemogelijkheden bij de Ondersteunende Diensten van ZONL? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: stagebij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘stagelopen bij ZONL’.

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen stage lopen? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droomstage beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe stagevacatures bij ZONL. 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken