9 januari 2024

Chantal is geen onbekende bij ZONL. Ze werkt hier namelijk al ruim 30 jaar als fysiotherapeut en sinds twee jaar mag ze zichzelf ook geriatriefysiotherapeut noemen. Toen ze jong was ging ze in vakanties vaak mee naar het werk van haar vader. “Hij was directeur van een dagverblijf voor ouderen met een verstandelijke beperking. Daar ontstond de liefde voor het vak en ik ben er nooit meer van afgestapt.”

“Twee jaar geleden rondde ik mijn masteropleiding af”, vertelt Chantal. “Ik heb in die tijd weer veel over mijzelf en de ouder wordende mens geleerd. Ik ben die opleiding gaan doen, omdat ik dit werk zo leuk vind. Als vanzelfsprekend keek ik ook naar mijn huidige werkplek en ik concludeerde toch weer: wat is dit toch een gave setting hier op de Schakel. We zien mensen maar kort, maar samen met het team, echt iedereen, en de omgeving van de revalidant, doen we ons uiterste best om iedereen weer in z’n kracht te zetten.”

Belangrijke plek

“ZONL heeft een belangrijke positie in de polder, voor alle leeftijdsgroepen. Als fysiotherapeuten zien wij in de Schakel het overgrote deel van de cliënten. We doen zoveel goede dingen en daar mogen we trots op zijn. We hebben het over ‘betrokken zorg’ en dat is er ook echt. Als ik op mijn werk kom, roep ik vijf keer ‘goedemorgen’ en dan ga ik aan de slag. Ik sta stil bij de revalidanten en luister naar hun behoefte. Ik neem de ruimte om af en toe eens een paar minuten langer bij iemand te blijven dan oorspronkelijk bedoeld. Soms is het gesprek belangrijker dan de training en nemen we daar iets meer tijd voor, die ruimte is er.”

Trots

“In de basis is het werken met ouderen gewoon heel mooi”, zegt Chantal. “Fysiotherapie is bij 95% van de revalidanten wel nodig, dus ik zie en spreek veel verschillende mensen. Het feit dat er nu weer een mooi en ambitieus plan ligt om dit werk verder te verankeren in de Noordoostpolder, stemt mij blij. Als het lukt de keten rond de revalidant nog optimaler vorm te geven, ziet de toekomst er rooskleurig uit.”

“Ik doe mee met deze campagne om mijn enthousiasme over te dragen. Ik vind het belangrijk om aan collega’s en anderen, te laten zien wie we zijn. Dat moeten we als hele organisatie doen, iedereen op z’n eigen manier uiteraard. Het laten zien wie je bent, als mens en als professional, is iets wat je natuurlijk wel moet durven. Maar we hebben zulke mooie mensen bij ZONL, tsja…ik word gewoon blij van m’n werk en dat mogen anderen weten. Ik hoop dat ik die trots weet over te brengen.”

Meer informatie

Ben je ook toe aan ruimte? Bekijk dan of jouw droombaan vandaag al beschikbaar is!

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken