14 december 2023

Tijdens het speciale WEL eindejaar event wat vanmiddag plaatsvond in Dronten, werd de eerste WEL award uitgereikt. De WEL Award is een initiatief van WEL in Flevoland, die het mogelijk maken om kennis, ideeën en initiatieven op het gebied van welzijn, vitaliteit en gezondheid gemakkelijk te delen. De WEL Award gaat naar het excellente boegbeeld voor positieve gezondheid in Flevoland in 2023. Collega Pauline van der Zee werd begin december genomineerd voor deze mooie prijs.

Linken met de maatschappij

Als coördinator welzijn Noordoostpolder-Urk legt Pauline dagelijks contact met enthousiaste partners in de buurt. “We zoeken nadrukkelijk verbinding met de wijk of het dorp,” legt Pauline uit. Dat leidt tot mooie initiatieven met lokale ondernemers, scholen en clubs. Als coördinator welzijn Noordoostpolder-Urk zorgt zij er samen met collega’s voor, dat de bewoners gewoon meedoen in de maatschappij. “Iemand hoeft bijvoorbeeld niet met zijn favoriete vereniging of dagactiviteit te stoppen als hij of zij komt wonen bij de ZONL. Pauline en haar collega’s zorgen, waar mogelijk, dat dit gewoon door gaat. 
Pauline heeft een groot netwerk op LinkedIn. “Ik zocht naar een manier waarop ik mijn collega’s, management, maar ook andere organisaties, kon laten zien waar ik mij in mijn werk mee bezig hield.” Met haar berichten weet ze heel veel mensen door het hele land te bereiken. “Ik zie het als mijn missie om welzijn op de kaart te zetten en te laten zien hoe we met z’n allen de ouderenzorg vorm geven. Ik wil de ouderenzorg een gezicht geven.”

Trots

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is trots op de nominatie van Pauline. “Vanaf het moment dat Pauline bij ons binnen kwam, midden in de coronapandemie, zet zij het welzijnswerk bij ZONL op de kaart”, vertelt Nelleke Bijdevaate (teammanager Wonen & Zorg). “Dat doet ze altijd in samenwerking met de medewerkers welzijn van de locaties waar zij voor werkt in de Noordoostpolder en Urk. Door het welzijnswerk op de kaart te zetten, heeft ze een grote bijdrage aan de kwaliteit van leven van de bewoners. ZONL mag heel blij zijn dat we iemand als Pauline in ons midden hebben, die de bewoner altijd als uitgangspunt heeft en onze organisatie zo mooi promoot.”

Nominatie

In oktober en november 2023 heeft een werkgroep vanuit WEL in Flevoland met input van partners en in overleg met programmamanagement een lijst samengesteld, waarna de nominatie van Pauline bekend werd gemaakt. Helaas won ze de titel ‘Excellent boegbeeld voor positieve gezondheid in Flevoland’ vanavond niet, maar het maakt ons niet minder trots om dit toch breed te delen. 

“Ik vind het een hele eer dat ik genomineerd ben als excellent boegbeeld! Dit had ik nooit kunnen bedenken, maar ik vind het ook belangrijk dat mensen weten dat ik dit niet doe om zelf in de belangstelling te staan. Ik wil ons werk in de ouderenzorg op de kaart zetten. Niet alleen het werk dat ik doe, maar ook het werk van al mijn collega’s. Werken in de zorg is mooi en verdiend aandacht. Ik zal er, ook zonder de winst, niet minder hard door werken voor de bewoners van ZONL”, lacht Pauline. “Want meer welzijn, is minder zorg!”

Gedeputeerde Sjaak Simonse (Provincie Flevoland) met alle genomineerden op het podium van de Meerpaal, vlak na de uitreiking -


 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken