9 januari 2024

Gerda volgde via ZONL de opleiding tot Maatschappelijk Verzorgende IG en werkt inmiddels al ruim 17 jaar bij ZONL. Ze heeft haar plek gevonden bij de wijkverpleging en is recent van team gewisseld. “Eind 2022 heb ik veel ingevallen in een ander team. Daar hadden ze nog wel ruimte voor een extra collega. Uiteindelijk werk ik dus nu daar en door een samenvoeging bestaat ons team nu uit 17 mensen!”

“Het heeft even tijd nodig om elkaar te leren kennen”, vertelt Gerda enthousiast. “Zoveel mensen in en een team die allemaal zelfstandig werken, ontmoet je niet elke dag. Maar we hebben wel veel ruimte nu en er staan een stuk minder diensten open dan voorheen. De wijkverpleging is écht een leuke ‘tak’ van ZONL. Je werkt dan wel heel zelfstandig, maar kan altijd terugvallen op collega’s voor hulp of advies.”

Flexibel

“Toen ik net begon in de wijk, vond ik het spannend. Inmiddels ben ik wel wat gewend. Als het even moeilijk is, durf ik net zo makkelijk de buurman van een cliënt in te schakelen. Bijvoorbeeld om een cliënt samen van de grond te tillen. Je wordt vanzelf creatief als je op jezelf bent aangewezen, want je wil het goed doen voor de cliënt. Het is ook zo fijn dat ik af en toe gewoon eens spontaan een kop koffie kan drinken bij een cliënt. Dan ervaar je echt de ruimte om aandacht te geven.”

“Het werken in de wijkverpleging is gewoon heel leuk. Mijn collega’s en ik kunnen het werk aanpassen aan ons leven en ervaren volgens mij allemaal wel flexibiliteit. Nieuwe collega’s kunnen meer of minder werken dan er in een vacature staat aangegeven en daarnaast hebben we nog de Flex-app, waarmee je zelf eventueel openstaande diensten kan toevoegen aan je rooster. Ik had nooit verwacht dat ik wijkverpleging zo leuk zou vinden, maar het past echt bij me. Net als in het leven moet je zelf de slingers ophangen, maar het is ook echt een bijzonder vak.”

Leuke reacties

Gerda doet niet voor het eerst mee aan een campagne van ZONL. “Ik ben in 2021 ook op de foto gegaan om de wijkverpleging te promoten. Nu loop ik af en toe in de supermarkt en zegt er iemand ‘hé, ik ken jou!’. Die heeft mij dan gezien op een poster bij de ingang van woonzorgcentrum Wittesteijn. Dat vind ik echt leuk, want zo maken we de zorg van ZONL persoonlijk. Gewoon door je gezicht te laten zien en jezelf te zijn.”

“Ik koos voor een baan in de zorg, omdat ik graag met mensen werk en sociaal en zorgzaam ben. Tijdens de opnamedag op Urk voor de nieuwe campagne, ontmoette ik collega’s die ook zo zijn. Het was écht een leuke dag waarin we veel lol hebben gehad. Het was ook leuk om weer eens wat anders te doen. Iedereen was zo positief en blij over het werken bij ZONL. Dat is mooi, want zo ervaar ik ook mijn werk vaak. Ik ben gewoon heel erg blij met mijn baan.”

Meer informatie

Ben je ook toe aan ruimte? Bekijk dan of jouw droombaan vandaag al beschikbaar is.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken