9 januari 2024

Tessa zat in de derde klas van de mavo toen haar interesse voor het werken in de zorg werd gewekt. Vroeger wilde ze graag met dieren werken óf kok worden, want het koken met haar moeder samen ging haar goed af. “Ik onderzocht eerst het ziekenhuis, wat me heel leuk leek. De ouderenzorg had ik niet zo serieus genomen. Tot in mijn eerste stage in Lelystad doorliep in de thuiszorg. Toen was ik om. Ik wil nooit meer anders.”

Momenteel zit Tessa in het laatste jaar van haar opleiding tot verzorgende IG. Ze hoeft nog slechts enkele toetsen af te ronden en dan hoopt ze in februari 2024 haar diploma te krijgen. “Ik volg de voltijdsopleiding en heb mijn eerste stage gelopen in woonzorgcentrum Hof van Smeden”, vertelt Tessa. “Daar had ik het ontzettend naar mijn zin. Inmiddels doorloop ik een stage in verpleeghuis Talma Hof, ook in Emmeloord. Ik hoop dat ik hier na mijn diplomering kan blijven werken, want er gaan een paar collega’s volgend jaar met pensioen. Die hinten af en toe al naar me dat ik ‘hun plekje wel kan opvullen’.”

Onderdeel van het leven

“Ik ben onderdeel geworden van het leven op Talma Hof. Het werken op afdeling Klaverblad is heel mooi en afwisselend. Er zitten veel verschillende cliënten, met verschillende zorgbehoeften. Later vandaag hebben we een verjaardagsfeest van een meneer die 75 wordt! Hij heeft naast zijn oude buurtgenoten en familie, ook alle bewoners en het team uitgenodigd in De Brink (het restaurant) beneden. We delen hier dus met elkaar het leven.”

“Ik ben positief verrast door hoe leuk het werken in de ouderenzorg is. Het is heel toegankelijk en laagdrempelig en ook voor jonge beroepsbeoefenaren als ik, heel uitdagend. Ik zou het leuk vinden als ik op een dag ook studenten kan begeleiden in hun ontwikkeling. Ik heb namelijk zelf een hele fijne werkbegeleider, dus dat gun ik iedereen.”

Laat maar zien

“Ik doe mee aan de campagne van ZONL, omdat ik wil dat mensen weten dat het werken in de zorg heel mooi is. Ik krijg hier de ruimte om nieuwe dingen te leren en stappen te zetten in mijn ontwikkeling als beginnend verzorgende IG. De afdelingen waar ik tot nu toe kwam, en als flexkracht ook buiten mijn stage uren te vinden ben, zijn warme teams die luisteren naar de wensen van de bewoners. Ook als het moeilijk is weten we elkaar te vinden en blijven we het samen doen.”

Tessa is een getraind model. “Mijn vader is fotograaf, dus ik werd wel eens als proefpersoon voor de lens gevraagd. Ook mocht ik met groep 7 naar de tv opnames van het programma ‘Kids Top 20’. Met de campagne was dit hetzelfde…er was een camera op je gericht, maar die zie je eigenlijk helemaal niet. Het team aan mensen was heel vriendelijk en stelde me steeds vragen die ik kon beantwoorden. Eigenlijk zou elke trotse collega niet bang hoeven zijn om voor de camera te komen. Ik doe mijn werk elke dag met veel plezier…dan is dit toch ook leuk om te doen?” 

Meer informatie

Ben je ook op zoek naar ruimte? Bekijk dan of jouw droomstage of -opleidingsplaats vandaag al beschikbaar is. 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken