Willianne over het leer-werktraject tot Maatschappelijk Verzorgende IG

22 maart 2023

Willianne, 33 jaar, volgt sinds kort het leer-werktraject tot Maatschappelijk Verzorgende IG. Ze woont op Urk, is getrouwd en heeft drie kinderen. “Ik bied mensen graag de zorg die ze nodig hebben. Dat is mooi en dankbaar werk.”

Het roer om 

Willianne werkte lange tijd in de supermarkt. “Ik wilde al een tijdje wat anders gaan doen, maar ik had ook een jong gezin, dus dat hield me eerst tegen.” Toen kwam ze op Facebook een bericht tegen over het leer-werktraject en besloot ze te solliciteren. “Vroeger dacht ik altijd dat de zorg niks voor mij was. Nu ik zelf kinderen heb, ervaar ik hoe het is om te zorgen. Het is echt heel mooi en dankbaar werk.” Ze heeft een fijne gastouder die vaak op de kinderen past, zodat zij aan het werk of naar school kan. Ook familie springt regelmatig bij. 

Werken en leren 

“Het leukste aan het BBL-traject vind ik dat je één dag school hebt in de week, maar daarnaast ook nog 16 uur in de praktijk aan het werk bent. Daar leer je echt heel veel van”, vertelt Willianne. Willianne werkt nu in het verpleeghuis ’t Kompas op Urk. Ze werkt met mensen die dementie hebben. “In het begin wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten, maar ik vind het nu echt heel erg leuk.” Op haar eerste werkdagen keek ze vooral mee en liet ze alles op zich afkomen. “Al snel kon ik ook assisteren en mensen echt zelf begeleiden. Toen ik dat deed, voelde ik me toch best een beetje trots.” Willianne zit in een klas met 17 andere studenten. Ze vindt het leuk dat het mensen van allemaal verschillende leeftijden zijn. “Sommigen hebben al wel ervaring in de zorg, maar er zijn ook genoeg studenten zoals ik, die nog geen enkele ervaring hebben opgedaan in de zorg.” Ze vindt het volgen van het onderwijs heel leuk, de theorie die besproken wordt, is erg interessant. “Je moet er wel wat voor doen, ik ben een drukke moeder.” Ze zit regelmatig een avondje te studeren om zich voor te bereiden op de volgende lesdag. 

Blik op de toekomst

Willianne is natuurlijk nog maar net begonnen, maar hoopt na het leer-werktraject lekker aan het werk te gaan in de zorg. Zoals het nu staat, lijkt het werken in een verpleeghuis haar het leukst. Toch wil ze ook nog graag ervaren hoe het is om te werken in de wijkverpleging. “Tijdens het leer-werktraject ga ik ook nog van locatie wisselen om te gaan werken in de wijkverpleging. Ik heb vriendinnen die zeggen dat het me nog wel eens kan gaan verbazen hoe leuk het werken daar is.” 

Meer informatie

Heb je nog vragen aan Willianne Visser over de opleiding tot Maatschappelijk Verzorgende IG? Stel ze aan ons via werkenbij@zorggroep-onl.nl en dan zorgen wij dat je antwoord krijgt!
Ben je benieuwd naar het leer-werktraject tot Maatschappelijk Verzorgende IG bij ZONL? Op 17 april viond een online webinar plaats over dit traject. Hou onze website in de gaten voor het volgende webinar. 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken