23 november 2021

Alexandra, 39 jaar, werkt sinds 2011 bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De uit Emmeloord afkomstige verpleegkundige, werkt sinds anderhalf jaar als helpdeskmedewerkster. Ze volgde dan wel de opleiding verpleegkunde, maar kan door een versleten rug haar droombaan niet meer uitoefenen. “Ik was bij de bingo in verpleeghuis Talma Hof en kon aan het eind van de avond niet meer op of neer. Nu heb ik een nieuwe plek bij ZONL gekregen. Ook hier ben ik gelukkig.”

“Vroeger wilde ik altijd ‘iets creatiefs’ doen”, vertelt Alexandra. “Dingen organiseren, dingen ontwerpen, iets met kunst. Maar van huis uit kreeg ik mee dat we voor elkaar moeten zorgen. Mijn moeder kookte met kerst altijd veel extra eten. Dat was bestemd voor de ouderen uit de buurt. Het was voor mij dus logisch om een opleiding in de zorg te gaan doen. Des te meer jammer, dat ik het door lichamelijke ongemakken niet meer kan uitoefenen.”

Totaal iets anders

“Door de collega’s van de afdeling Vitaliteit & Gezondheid ben ik goed begeleid”, zegt Alexandra. “Ik was tijdens mijn ziekte nog veel aanwezig op de afdeling waar ik voorheen werkte. Ik wilde laten zien dat ik niet zomaar opgaf. Maar ze hielpen me de focus te verleggen op de toekomst.”
“Ik had nooit kunnen bedenken dat ik nu achter een computer zou werken, maar het is leuk werk! Ik werk nu met 5 collega’s bij ‘FIT Helpt’, de helpdesk van ZONL. Collega’s melden zich met vragen over apparatuur die het niet doet, hebben vragen over computers of tablets, of melden reparatieverzoeken voor de conciërges. Mijn collega’s en ik pakken alles op en zorgen dat de vraag bij de juiste collega terecht komt. Wij zijn echt de rechterhand van alle collega’s in de zorg, want wij zorgen dat de technologie goed werkt. Zo ben ik toch nog een beetje met de zorg bezig, ook al doe ik totaal iets anders.”

Mijn team is alles

“Ik zie ZONL als een bedrijf wat mensen kansen biedt. Ik was verpleegkundige en ben hier naar toe gegroeid. Ik werk weer in een heel leuk team en krijg volop kansen mezelf te ontwikkelen. Er is in mijn team ook ontzettend veel bereidheid om elkaar te helpen. Iedereen voelt zich gehoord, er zijn geen kliekjes en de sfeer is goed. Er is wel een hoge werkdruk, want er gebeurd veel bij ZONL, maar dat is mooi, want zo verveel ik me niet. De nieuwe collega die nu komt, zullen we met open armen ontvangen, ondanks dat we ook niet kunnen wachten tot onze zieke collega weer terug komt. Zij is ook een heel fijn persoon.”

Zorghart

“In deze tijd, als mijn collega’s in de zorg onder druk staan door corona en personeelstekorten, denk ik vaak: ‘had ik maar kunnen helpen’. Maar mijn rug kan dat echt niet meer. Toch kriebelt het wel nog steeds om écht iets in de zorg te doen. Ik denk dan terug aan cliënten waar ik het vroeger leuk mee had. Laatst overleed er iemand. Zij was de laatste waar ik voor mijn rugklachten voor gezorgd had. Ik hoorde te laat dat ze er niet meer was, anders had ik nog graag bij haar gaan waken, zo’n band voelde ik met haar. Ach, wat ik ook doe…een zorghart heb ik denk ik de rest van m’n leven. Ook dankzij mijn moeder en haar wil om iedereen, altijd te helpen. Het is er gewoon met de paplepel in gegoten."

Meer informatie 

Heb je vragen over het werk als Helpdeskmedewerker aan Alexandra? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Alexandra & ZONL’. Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken