Stage & BBL | Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Stages en BBL-opleidingen

Er zijn bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land veel mogelijkheden om stage te lopen. De diverse stages zijn oriënterend van aard of bedoeld om werkervaring op te doen. Soms zijn er ook mogelijkheden voor het uitvoeren van een afstudeeronderzoek. Het is ook mogelijk om een leer-werktraject te doorlopen.

Onze meest recente vacatures

x

Een zorgstage

Wij vinden het belangrijk én leuk om jou ons vak te leren. Want door goede mensen op te leiden, kunnen wij Betrokken Zorg blijven bieden. Op vrijwel al onze locaties zijn stageplaatsen beschikbaar, maar er zijn wel al veel stageplaatsen gereserveerd voor de studenten van de mbo- en hbo-scholen waar wij mee samenwerken. Deze studenten hebben dus voorrang op een stageplaats bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Volg je een zorgopleiding bij een onderwijsinstelling waar wij nog niet meer samenwerken? Laat jouw school dan contact opnemen met de collega's van Team Stage Bij. 

Een meewerk- of afstudeerstage

Wij maken graag ruimte voor stagiaires van niet-zorgopleidingen. Meewerk- en afstudeerstages kun je doorlopen op onze afdelingen facilitair, P&O, catering, finance & controll en binnen vele andere teams. Onze stagevacatures publiceren wij gewoon tussen onze vacatures, maar heb je een specifieke vraag, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. 

We onderzoeken graag samen met jou de mogelijkheden voor een leuke meewerk- of afstudeerstage op mbo, hbo of wo-niveau.

Een leer-werktraject

Wij geloven in de combinatie van werken en leren. Wil jij een opleiding volgen in de zorg en direct aan het werk? Dat kan via een BBL leer-werktraject. Je bent dan als leerling-werknemer in dienst en werkt mee in de dag-, avond-, weekend- en nachtdiensten. Na maximaal vier jaar (de meeste opleidingen volg je sneller), ben je afgestudeerd en mag je volledig zelfstandig als zorgprofessional aan de slag. Wij stellen (meestal) twee keer per jaar de opleidingsvacatures voor de opleidingen tot verzorgende IG (mbo 3) en verpleegkundige (mbo 4) open. 

De leerling is verantwoordelijk voor het eigen leertraject, maar krijgt daarvoor hulp vanuit school en van de werkbegeleider van ZONL. Ben je langer dan een jaar bij ons in opleiding? Dan wissel je minimaal één keer van werkplek. Zo leer je de verschillende aspecten van het werken in de zorg goed kennen. Wij betalen tijdens je opleiding grotendeels het lesgeld (75%) en je studiemateriaal. Je sluit je opleiding af met een erkend mbo-diploma. 

De BBL-vacatures worden, net als andere vacatures, ruim voor aanvang bekend gemaakt via onze website. Meestal organiseren we eerst een informatiewebinar. Meld je aan voor het 'BBL e-mailalert' en wees als eerste op de hoogte als we weer webinars organiseren en opleidingsvacatures online zetten.