Werken als cliëntondersteuner (helpende plus) in de wijk | Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Werken als cliëntondersteuner

Als cliëntondersteuner (helpende plus) heb je bij ons een uitdagende baan binnen een nieuw zorgconcept: Volledig Pakket Thuis (VPT). Je zal werken binnen een van de VPT-teams in Urk, Noordoostpolder of Steenwijkerland.
Wil je écht het verschil maken, bekijk dan snel wat we jou te bieden hebben. 

Ben je wél helpende, maar nog geen helpende plus?
Volg dan via ons de juiste scholing en start binnenkort als cliëntondersteuner!
Solliciteer vandaag nog.

Onze meest recente vacatures

Een baan als cliëntondersteuner

Werken als cliëntondersteuner bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land betekent werken als zelfstandig professional. Je hebt een opleiding op niveau 2 gedaan en bent Helpende. Helemaal mooi is het, als je ook een Helpende Plus-certificaat hebt. Als je dat certificaat nog niet hebt, gaan we je opleiden. Natuurlijk hoor je bij een team, maar je moet wel het lef hebben te vertrouwen op je eigen kennis en kunde. Als cliëntondersteuner bied je ondersteuning op het gebied van welzijnsactiviteiten en verzorging. 

Je speelt bijvoorbeeld een spelletje, wandelt of neemt de cliënt mee op pad, bijvoorbeeld om boodschappen te doen. Je helpt met koken, wassen en aankleden en zorgt voor structuur op de dag. Omdat je méér komt doen dan 1 ding, ben je vaak langere tijd bij 1 cliënt. De cliënten die zorg ontvangen vanuit het Volledig Pakket Thuis (VPT) wonen nog thuis, maar krijgen welzijn en zorg, zoals ze ook in een woonzorgcentrum zouden mogen verwachten. Meer weten over de baan als cliëntondersteuner? Lees de vacature of bekijk de arbeidsvoorwaarden. 

Volledig Pakket Thuis (VPT)

Binnen onze wijkverpleging introduceren wij voor cliënten, in het najaar van 2023, het Volledig Pakket Thuis (VPT). Alle zorg die een cliënt nodig heeft, wordt dan georganiseerd vanuit 1 team. De cliënt ervaart deze zorg als 'verpleeghuiszorg', maar dan gewoon in het eigen huis. We gaan deze cliënten helpen met welzijn, huishouding en verzorging. Zo zorgen we met elkaar dat de cliënt zo lang mogelijk thuis kan wonen. 

In een VPT-team werken een cliëntcoach (verzorgende IG) en meerdere cliëntondersteuners (helpenden plus). Jullie hebben op afroep een wijkverpleegkundige beschikbaar. Met elkaar vorm je het wijkteam en zorg je dat het de cliënt aan niets ontbreekt. 

Wij bouwen aan onze zorg- en dienstverlening. VPT is een nieuw zorgproduct. Wij evalueren onze zorg- en dienstverlening doorlopend en dus maken we de zorg met elkaar stééds iets beter. Jij draagt zo bij aan de zorg van morgen!

Collega's aan het woord

Lees mee met de verhalen van onze collega's. Ze vertellen je graag over het werk. Wil je nóg meer weten? Bekijk dan ook ons Instagramkanaal, waar onze collega's je een dag mee op pad nemen. Je vind al hun verhalen in de stories bovenaan het Instagramkanaal.